Redaktör till Healthcare Media

Healthcare Media söker en vetenskapsredaktör till ett av Sveriges största nätverk inom sjukvård och hälsa. I Healthcare-nätverket sammanställs information om sjukvård och hälsa på ett enkelt och begripligt sätt. Nätverket består av ca 250 sidor med forum, ”fråga experter” funktion samt de senaste nyheterna om forskning. I dagsläget når nätverket 1,5 miljoner unika besökare i månaden.

Rollen
Du kommer ansvara för det dagliga publicistiska arbetet med Healthcare nätverket, där du ska kunna bidra med idéer på målgruppsanpassat material inom det vetenskapliga området, framförallt inom sjukvård och hälsa. Du skriver och publicerar redaktionellt material på sajterna och i sociala medier. I det dagliga arbetet följer du de senaste nyheterna och forskningen inom sjukvård och hälsa, där du bl.a. läser nyligen publicerade internationella forskningsrapporter och sedan anpassar dem till den svenska marknaden. Du stöttar även säljavdelning vid olika content marketing kampanjer samt ansvarar för att nå de uppsatta målen.

Den vi söker
• Du har en akademisk, naturvetenskaplig utbildning
• Du har lätt att ta till dig akademiska publikationer på engelska
• Journalistisk/publicistisk erfarenhet
• Du drivs och motiveras av att nå resultat och mål.
• Du kan anpassa materialet mot en specifik målgrupp; i rubriker, texter och bildval.
• Du är van vid att kunna sökoptimera materialet för att på kort och lång sikt driva trafik från sökmotorer.
• Du är väl förtrogen med sociala medier som Facebook och Twitter.

Personliga egenskaper
• Du ska kunna jobba i högt tempo och tåla stress.
• Du är en lagspelare som också kan ta egna initiativ.

Intresserad?
Vi erbjuder dig att delta i ett spännande, nyskapande mediabolag samt bli en del av ett ungt gäng med höga mål och spjutspetskompetens. Vår företagskultur präglas av frihet, glädje, gemenskap och driv.

Om du tycker att detta låter intressant är du välkommen med din ansökan snarast. Tjänsten är ett vikariat och ersättningen är fast månadslön. Tjänsten tillsätts omgående och därför sker rekryteringsarbetet löpande under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan idag.

För att skicka in ansökan eller om du har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Göran Glück på goran@healthcare.se