Medicinsk redaktör till Healthcare Media 

Healthcare Media, grundat 2012, är Sveriges största digitala informationsnätverk inom sjukvård och hälsa, med ett stort antal svenska .se-domäner för nischad information om olika sjukdomstillstånd och hälsa.

Vi söker nu en ny medicinsk redaktör till vårt content-team som kommer utveckla och driva den redaktionella strategin för våra sajter. I rollen som medicinsk redaktör får du möjlighet att skriva, redigera och publicera egna och andras texter. Du får även ansvar för strategi och drift av våra sociala kanaler.

Vi söker dig som:

  • Har en journalistutbildning eller utbildning inom medicin/vetenskap
  • Har arbetslivserfarenhet som medicinsk reporter eller -redaktör
  • Har arbetslivserfarenhet inom social media management

Det är viktigt att du har vana att läsa och utvärdera information inom medicin och vetenskap (till exempel forskningsrapporter, pressmeddelanden eller folkhälsorapporter), kan sammanfatta medicinsk information på ett lättläst sätt, samt har gott omdöme när det kommer till publicering av dina egna eller andras texter.

Inom Healthcare Media arbetar vi i ett högt tempo och har ofta många projekt löpande parallellt. Det är därför viktigt att du har förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt och har vana att arbeta mot deadline.

Det är meriterande om du har kompetens inom SEO och keyword research, samt om du har ett kontaktnät inom forskning/sjukvård/läkemedelsindustri.

Redaktören kommer dagligen att använda WordPress (eller liknande CMS) och Photoshop, varför erfarenhet med dessa behövs. Det är meriterande om du även har erfarenhet av analysverktyg som Google Analytics, Google Search Console och Semrush (eller liknande).

 

Om Framtidsmediagruppen

I maj 2018 fick Healthcare Media nya ägare i Framtidsmediagruppen. Framtidsmediagruppen (FMG) är en av Sveriges snabbast växande företagsgrupper. Med sina sex bolag har koncernen på fem år vuxit till ca 300 anställda, med en omsättning på närmare en halv miljard kr. Samtliga bolag ägs och drivs av entreprenörerna själva. Huvudkontoret ligger mitt i hjärtat av Stureplan och vi har även kontor i Norrköping och i Oslo.

Vår företagskultur genomsyrar allt vi gör, nämligen att vi arbetar hårt tillsammans, stöttar varandra och firar varandras framgångar. Vi organiserar ofta gemensamma luncher, AW och fester för att vi trivs så väl tillsammans! Vi hoppas du vill ansluta dig till vårt glada team!

 

För att söka till tjänsten som Medicinsk redaktör, skicka CV och personligt brev till jobb@healthcare.se.